در حال بارگذاری

                                                                     

 

انتخاب رشته دانشگاه

راهنمای انتخاب رشته کنکور

 

بهتر است این چنین بگوییم که انتخاب رشته هم مثل بسياري از امور زندگی از عهده ی همه بر مي‌ايد ( منظورمان این است که به خودی خود کار سختی نیست و صرفا کافی است که به اینترنت وصل شوید و چند کد را وارد نمایید)، ولی صرفاً وارد نمودن چند کد رشته محل نمی تواند شما را به اهدافی که در سر می پرورانید، برساند.

انتخاب رشته هم، اصول و قوانینی دارد که به ميزان زيادي نیازمند تجربه و تخصص است.

 

در واقع چه بسیار داوطلبانی بوده اند که احتمالا روزی خیال می کرده اند که خود میتوانند بصورت حرفه ای انتخاب رشته کنند ولی با یک انتخاب اشتباه سالها حسرت خورده اند.

 

آنچه مهم است و متأسفانه مورد غفلت واقع ميشود توجه به تمامی موردهای مؤثر در یک انتخاب رشته صحیح است.

 

اهمیت رسيدن به شغل ایده‌ال با انتخاب رشته صحیح

حتماً ميدانيد که شغل آينده شما در انتخاب رشته امروزتان نهفته است. از این جهت اهمیت انتخاب رشته در تعيين شغل آينده شما روشن است. ولی به چه دلیل شغل آينده اینقدر مهم است؟ بی تردید بخش مهمی از ماهیت و شخصیت شما به وسیله شغلتان تعيين ميشود . یک شغل خوب همچنين نیازهای روحی و عاطفی شما را برآورده ميکند و در کنار اینها، درامد شما که قرار است معیار توسعه و در عین حال ابزار گذران زندگی و امرار معاشتان باشد، از طريق یک شغل خوب به دست مي‌ايد .

 

از سوی ديگر اگر به اطرافیان خود توجه کنید می بینید که بخش عمده ای از وقت آنان بطور مستقیم یا غیر مستقیم صرف شغلشان ميشود . بدین ترتیب اهمیت ديگر شغل شما در این است که بخش چشمگیر از عمرتان صرف آن خواهد شد.

 

شناخت رشته های دانشگاهی و دانشگاه های شهرهای متفاوت و کسب اطلاعات درباره‌ی سطح علمی و امکانات رفاهی دانشگاه ها همچنين بعد مسافت شهرها تا شهر داوطلب.

 

شناخت رشته تحصیلی با توجه به اینکه سالهای تحصیلی فرد طبق همین شناخت رقم می خورد بسیار دارای اهمیت است برای این که داوطلب باید در مورد رشته تحصیلی، ماهیت درسی، آينده شغلی و تحصیلی آن همچنين، وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آن رشته اطلاعات داشته باشند تا بتوانند تصمیم گیری درست انجام دهند. مطالعه دقیق دفترچه میتواند در انتخاب درست داوطلبان کمک بسیار کند.

 

به علایقتان توجه داشته باشید

به حرف های مردم عامه توجه چندانی نداشته باشید. احتمال اشتباه بودن این صحبت ها بسیار زیاد است. حتماً رشته ای را که  آن را برمیگزینید بایستی رشته ای باشد که ميزان حد اقلی علاقه را به آن داشته باشید. انتخاب رشته را صرفا از روی چشم و هم چشمی و مطرح شدن یک رشته بعنوان رشته ای تاپ در جامعه انجام ندهید. علاقه بایستی وجود داشته باشد.

 

انتخاب رشته,راهنمای انتخاب رشته ,راهنمای انتخاب رشته کنکور

مهارت انتخاب رشته تحصیلی و شغل

 

آينده شغلی و درامد شغلی هم مهم است

توجه داشته باشید مسأله مادی و آينده شغلی رشته ای که برمیگزینید بسیار مهم است. درصورتی که شغلی را که انتخاب نموده اید بازار کار نداشته باشد یا درامد حاصل از آن بسیار کم باشد بهتر است به سراغ آن نروید مگر اینکه مطمئن باشید که بهترین معلم و اموزنده آن رشته خواهید شد و استعداد و پشت کار لازم براي پیمودن و آموختن آن رشته را تا پایان دارید. در این صورت درامد مناسبی هم به دلیل مرجع بودن در این رشته، خواهید داشت.

 

فضای کاری و محیط شغلی

در زمان انتخاب رشته دانشگاه، یکی از مواردی که بسیار مورد توجه است مقایسه دانشگاه ها از نظر سطح علمی، وضعیت جغرافیایی، امکانات، تعداد دانشجو و نظایر آن است. ولی متأسفانه کم تر مشاوری در خصوص اهمیت همین عوامل در محیط کاری و شغلی آينده تان با شما سخن ميگويد . آیا تا به حال به این مسئله فکر نموده اید که باتوجه به رابطه مستقیم بین رشته قبولی شما و مدل شغلی که در آينده واردش خواهید شد، زمان بررسی و توجه به این عوامل چه زمانی است؟ به این فکر کنید که دوست دارید محیط کاریتان چطور باشد؟ لباس فرم شما چطور؟ آیا میزان سازمان، تعداد کارکنان و نظایر آن هم میتواند برایتان مهم باشد یا خیر؟ 

 

داشتن مطالعه

شما میتوانید از طريق کتاب های معرفی شغل ها بصورت شخصی اطلاعاتی درباره رشته های مورد نظر خود کسب کنید.

 

مشورت با دانشجویان، فارغ التحصیلان، مشاوران و صاحبان شغل های گوناگون 

از این اشخاص شما میتوانید اطلاعاتی درباره آينده شغلی، محیط کاری، محیط های دانشگاهی و… را کسب کنید.

 

نکته ی پاياني

دوستان عزیز! همیشه بهترین جمع بندیها براي رساندن شما به موفقیت نیازمند هدفگذاری و برنامه ريزي است. خود شما باید متفاوت بیندیشید و از خود سوال کنید آیا بهترین رشته ای که تمامی از آن سخن ميگويند براي من هم بهترین است یا اینکه بهترین انتخاب من امکان دارد چیز دیگری باشد؟ آیا بهترین انتخاب وارد شدن به دانشگاه است یا شغل های جذابی وجود دارد که نیازمند مدرک دانشگاهی نیست و مناسب من است؟

 

و نکته پاياني اینکه بخاطر داشته باشید شما با دیگران متفاوتید! بهترین مشاور شما کسی است که بتواند به شما کمک کند تا تفاوتهای شخصی تان را( اعم از ترجیحات، علائق، توانمندیها و …) کشف کنید و بدترین مشاور کسی است که توصیه اش به شما و دیگران یکسان و بدون توجه به تفاوتها باشد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته


تاریخ انتشار: 1398/07/17


شکیبا باشید...